Χαιρετισμός Προέδρου

Χαιρετισμός προς τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες και τους επισκέπτες/τριες του ιστότοπου

    Η Κοινωνική Ανθρωπολογία, που ξεκίνησε από τη μελέτη των ριζικά άλλων της Δύσης, διαμόρφωσε μια συγκριτική διαπολιτισμική προοπτική και μια ενσώματη συμμετοχική μεθοδολογία, που της επιτρέπει να μελετά τις διαφορετικές κοινωνικές εμπειρίες σε όλη τους την ευρύτητα και πολυπλοκότητα. Η ανθρωπολογική προοπτική δίνει έμφαση στη σκοπιά και τη δράση των υποκειμένων και ευνοεί τον αναστοχασμό και την κριτική εξέταση των πολιτισμικών αυτονοήτων και στερεοτύπων.

   Στόχος του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις μεθοδολογικές δεξιότητες που απαιτούνται για την κριτική μελέτη της κοινωνίας και του πολιτισμού και να τους/τις καταστήσει ικανούς και ικανές να απασχοληθούν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το Τμήμα εστιάζεται στη διαπολιτισμική ανάλυση των κοινωνικών φαινομένων, δίνει έμφαση στην εμπλοκή των φοιτητριών και των φοιτητών στην ερευνητική διαδικασία, και προσφέρει ένα Πρόγραμμα Σπουδών που συνδυάζει τη στέρεη βασική εκπαίδευση με ένα πλήθος επιλογών από ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων.

   Τα μέλη του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος, παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, φροντίζουν με μόχθο και αίσθημα ευθύνης για τη διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου σπουδών σε άμεση επικοινωνία με τη διεθνή ακαδημαϊκή σκηνή. Η ευόδωση των στόχων αυτών εναπόκειται, όμως, στην δική σας ανταπόκριση και στην όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία όλων των συντελεστών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το Τμήμα καλωσορίζει και ενθαρρύνει την τακτική επικοινωνία με τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες και την ενεργή συμμετοχή σας στις εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητές του ώστε να βελτιώνει διαρκώς τις δράσεις του και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

   Οι σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία, όπως λένε οι φοιτητές σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι μια μυητική εμπειρία που αλλάζει για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, αλλά και ένα εργαλείο γνώσης και ανάλυσης με πολλαπλές εφαρμογές και προεκτάσεις. Εύχομαι να βρείτε στο Τμήμα μας κίνητρα και γόνιμο έδαφος για να αναπτύξετε τις γνώσεις, τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντά σας, και να αποκτήσετε βασικά και χρήσιμα εφόδια για τη μετέπειτα πορεία σας.

 

Λεωνίδας Οικονόμου
Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Βιβλιοθήκη

ergastirio logo

panteion banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

eakapp

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 920 1047,  +30 210 920 1048
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα