Κανονισμός ΔΠΜΣ

 

 

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΦΥΛΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ"
ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 logo

 

Ο κατωτέρω Κανονισμός τροποποιήθηκε και εγκρίθηκε από την Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (ΕΔΕ) της 07-11-2016 και ισχύει από το ακαδ. έτος 2015-2016.

 

Άρθρο 1

Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας

 

Τα Τμήματα Δημόσιας Διοίκησης, Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών καταρτίζουν Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την οργάνωση και λειτουργία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική” και συμφωνούν για τα παρακάτω:

1. Το καθένα από τα συνεργαζόμενα Τμήματα υποστηρίζει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με υποδομές και χώρους διδασκαλίας στο βαθμό που αυτό είναι πρακτικά εφικτό.

2. Το διδακτικό προσωπικό του ΔΠΜΣ αποτελείται από μέλη του διδακτικού προσωπικού των συνεργαζόμενων και άλλων Τμημάτων που ειδικεύονται σε σχετικά γνωστικά αντικείμενα, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του ΔΠΜΣ.

3. Η διαδικασία και τα κριτήρια εισαγωγής των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του ΔΠΜΣ ρυθμίζονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό του ΔΠΜΣ.

4. Η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (ΕΔΕ) του ΔΠΜΣ αποτελείται από 7 μέλη. Το καθένα από τα συνεργαζόμενα Τμήματα εκπροσωπείται από ένα έως δύο μέλη με διετή θητεία, τα οποία εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του οικείου Τμήματος πριν τη λήξη του εαρινού εξαμήνου κάθε ακαδημαϊκού έτους, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.3685/2008.

5. Μέλη της ΕΔΕ ορίζονται κατά προτίμηση μέλη ΔΕΠ αντίστοιχου ή συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

6. Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ακαδημαϊκού έτους, τα μέλη της ΕΔΕ εκλέγουν με απλή ψηφοφορία τον Διευθυντή/τη Διευθύντρια του ΔΠΜΣ, σύμφωνα με το άθρο 2 του Ν.3685/2008. Ο/Η Διευθυντής/τρια έχει τη βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας ή Αναπληρωτή/τριας Καθηγητή/ριας και εκλέγεται με διετή θητεία, η οποία δύναται να ανανεωθεί.

7. Η Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) του ΔΠΜΣ είναι τριμελής και απαρτίζεται από μέλη που συγχρόνως είναι και μέλη της ΕΔΕ. Η ΣΕ προεδρεύεται από τον/την Διευθυντή/τρια της ΕΔΕ. Η ΕΔΕ μπορεί να εξουσιοδοτεί τη ΣΕ να διεκπεραιώνει μέρος των αρμοδιοτήτων της...

        

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Βιβλιοθήκη

ergastirio logo

panteion banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

eakapp

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 920 1047,  +30 210 920 1048
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα