Νέα του τμήματος

Κατατακτήριες εξετάσεις 2021-2022 - Πρόγραμμα, οδηγίες, πίνακας υποψηφίων

header

 

Αθήνα, 26-11-2021

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ακαδημαϊκού έτους 2021-22

Οι Κατατακτήριες Εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2021-22 θα διεξαχθούν το Σάββατο 11-12-2021 ως ακολούθως:

Α) Εισαγωγή στην Κοινωνική Ανθρωπολογία Ι

Σάββατο  11-12-2021, ώρα 10:00-12:00

Aίθουσα Γ3 (από Αλογάκου Αγγέλω έως Μπουρδάκου Ιωάννα)
Αίθουσα Γ5 (από Μπασαμάκη Δήμητρα-Χρυσοβαλάντου έως Ψαρρού Μαρία)

Β) Ιστορία της Ανθρωπολογικής Σκέψης

Σάββατο  11-12-2021, ώρα 12:30-14:30

Aίθουσα Γ3 (από Αλογάκου Αγγέλω έως Μπουρδάκου Ιωάννα)
Αίθουσα Γ5 (από Μπασαμάκη Δήμητρα-Χρυσοβαλάντου έως Ψαρρού Μαρία)

Γ) Ανθρωπολογία της Σύγχρονης Ελλάδας

Σάββατο  11-12-2021, ώρα 15:00-17:00

Aίθουσα Γ3 (από Αλογάκου Αγγέλω έως Μπουρδάκου Ιωάννα)
Αίθουσα Γ5 (από Μπασαμάκη Δήμητρα-Χρυσοβαλάντου έως Ψαρρού Μαρία)

 

ΔΙΕΞΑΓΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι υπέβαλαν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  σύμφωνα  με την ανακοίνωση του Τμήματος «ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-22» και εφόσον διαθέτουν:

 • έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19, είτε
 • έγκυρο πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 (έχει ισχύ για χρονικό διάστημα 6 μηνών), είτε
 • βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19

Τα έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των προσερχομένων (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Τα πιστοποιητικά ελέγχονται από τα μέλη της Επιτροπής Κατατάξεων.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

 • Απαιτείται χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους υποχρεωτικώς, και στους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.
 • Απαγορεύεται ο συγχρωτισμός στους εσωτερικούς χώρους.
 • Τηρούνται οι μέγιστες δυνατές αποστάσεις μεταξύ όλων των προσώπων.
 • Χρησιμοποιείται αντισηπτικό χεριών.

επικαιροποιημένο πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων

επικαιροποιημένο πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων με απλά λόγια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

 1. Η Επιτροπή Κατατάξεων οφείλει να διασφαλίζει τη διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.
 2. Τα μέλη της Επιτροπής Κατατάξεων προσέρχονται δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης κάθε εξεταζόμενου μαθήματος στον χώρο διενέργειας της εξέτασης. Τα δύο μέλη της Επιτροπής, που διδάσκουν το ίδιο ή συγγενές γνωστικό αντικείμενο με αυτό που εξετάζεται κάθε φορά, προτείνουν από κοινού τουλάχιστον έξι (6) θέματα και η Επιτροπή επιλέγει τρία (3) από αυτά. Στη συνέχεια ακολουθεί κλήρωση για την επιλογή ενός (1) θέματος για κάθε εξεταζόμενο μάθημα. Το θέμα που κληρώνεται καταγράφεται σε ηλεκτρονική μορφή, αναπαράγεται και διανέμεται στους εξεταζομένους.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 1. Οι υποψήφιοι προς κατάταξη πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες εξετάζονται προφορικά ή γραπτά ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Οι υποψήφιοι δηλώνουν την ανάγκη εξατομικευμένης εξέτασης αποστέλλοντας mail στην Γραμματεία του Τμήματός Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως Πέμπτη 2.12.2021.
 2. Κάθε υποψήφιος προσκομίζει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς του. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα.
 3. Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.
 4. Κάθε υποψήφιος που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ' εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.
 5. Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο υποψήφιος στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο επιτηρητής που ελέγχει την προσέλευση των υποψηφίων απαγορεύει την είσοδο.
 6. Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος.
 7. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αναγράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης.
 8. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να έχουν ενεργοποιημένα τα κινητά τους τηλέφωνα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Απαγορεύονται να φέρουν άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
 9. Ο υποψήφιος που δολιεύει με οποιοδήποτε τρόπο ή εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.
 10. Στο γραπτό δοκίμιο, οι ενδείξεις με τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου ελέγχονται από τους επιτηρητές και καλύπτονται από τον ίδιο τον υποψήφιο με την ευθύνη των επιτηρητών κατά τρόπο απόλυτο και αδιαφανή, την ώρα που παραδίδεται κάθε γραπτό δοκίμιο.
 11. Οι επιτηρητές μεταφέρουν τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων και τα παραδίδουν στην Επιτροπή Κατατάξεων που είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά τους. Δεν επιτρέπεται να παραδοθούν τα δοκίμια στους δύο βαθμολογητές ταυτόχρονα ή στον δεύτερο βαθμολογητή πριν να έχει καλυφθεί ο βαθμός του πρώτου βαθμολογητή. Η κάλυψη του βαθμού γίνεται από υπάλληλο που θα οριστεί από την Επιτροπή Κατατάξεων.
 12. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος, καθώς και τυχόν υλικό που πρέπει να έχει ο υποψήφιος για την εξέταση, καθορίζονται με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος του Πανεπιστημίου και ανακοινώνονται τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν τη διεξαγωγή της εξέτασης.
 13. Συνοπτική παρατήρηση για τον αποκλεισμό και η ένδειξη μηδέν (0) αντί βαθμού, αναγράφεται στα γραπτά δοκίμια όσων αποκλείστηκαν σε ένα ή περισσότερα μαθήματα.
 14. Επανεξέταση ή αναθεώρηση των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων δεν επιτρέπεται. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά δοκίμιά τους το οποίο περιλαμβάνει και τη χορήγηση σε αυτούς των αιτηθέντων αντιγράφων τους. Τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων φυλάσσονται στο αρχείο του Τμήματος για ένα (1) έτος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κατόπιν, με ευθύνη της Επιτροπής Κατατάξεων, συντάσσεται σχετικό πρακτικό και καταστρέφονται.
 15. Η Επιτροπή Κατατάξεων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τα αναρτά στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
 16. Η Γραμματεία του Τμήματος του Πανεπιστημίου ανακοινώνει τις ημερομηνίες εγγραφής των επιτυχόντων.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Ο αριθμός των κατατασσόμενων  για το ακαδ. έτος 2021-22 έχει προσδιορισθεί σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των 110 εισακτέων του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 (ΦΕΚ 1929/τ.Β΄/13.5.2021, Υ.Α. Φ.253.1/53195/Α5/13-5-2021), 12%Χ110=13 κατατασσόμενοι.

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ

 1. Σύμφωνα με το άρθρο 74 παρ.3 του Ν. 4485/2017: "Υπέρβαση του ποσοστού των κατατάξεων δεν επιτρέπεται. Η επιλογή των υποψηφίων για κατάταξη πτυχιούχων γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις με θέματα ανάπτυξης σε τρία μαθήματα, όπως ειδικότερα ορίζεται στον Εσωτερικό Κανονισμό του οικείου ΑΕΙ. Στην επιλογή των υποψηφίων με εξετάσεις πρέπει να διασφαλίζεται η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Δεν επιτρέπεται επιλογή υποψηφίων που ισοβαθμούν με τον τελευταίο κατατασσόμενο στο Τμήμα Υποδοχής ως υπεράριθμων."
 2. Σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ. 4 του Εσωτερικού Κανονισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (ΦΕΚ Β' 667/22.2.2021): "Θέσεις εισακτέων που μένουν κενές κατά τις κατατακτήριες εξετάσεις δεν καλύπτονται από υποψηφίους που δεν έχουν λάβει προβιβάσιμο βαθμό και στα τρία μαθήματα".

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΕΞΑΜΗΝΟ

Οι επιτυχόντες στις κατατακτήριες εξετάσεις κατατάσσονται αναδρομικά στο πρώτο εξάμηνο του ακαδ. έτους 2021-22. Σε κάθε περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής.

 

Η διαδικασία προσέλευσης και εξέτασης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ορίζονται με την επιφύλαξη ενδεχόμενων αλλαγών του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που θα ισχύει κατά την ημερομηνία των εξετάσεων.

 

                                                                                                    Η Γραμματέας του Τμήματος

                                                                                                             Μαρία Τζανουδάκη

Συνημμένα:
1. Πίνακας υποψηφίων κατατακτηρίων εξετάσεων 2021-22

 

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Βιβλιοθήκη

ergastirio logo

ergastirio logo

panteion banner

panteion banner

erasmus banner

eakapp

erasmus banner

erasmus banner

eakapp

panteion banner

diaugeia

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 920 1047,  +30 210 920 1406
  santhrop'@'panteion.gr
  Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα