Νέα του τμήματος

Για την αήθη στοχοποίηση μέλους ΔΕΠ του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

 

 

logoΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

PANTEION UNIVERSITY OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ 

 

Αθήνα, 14/01/2021

 

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για την κλιμακούμενη ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται τον τελευταίο καιρό το δημόσιο Πανεπιστήμιο και η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Την επιχείρηση παρουσίασης των πανεπιστημίων ως «άντρων» ανομίας ακολούθησε η επιλεκτική μιντιακή επίθεση εναντίον του Παντείου Πανεπιστημίου με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου του εναντίον της ίδρυσης σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας. Το επιστέγασμα ήταν η αήθης προσβολή της προσωπικότητας και της ακαδημαϊκότητας Καθηγήτριας του Τμήματός από δημόσιο πολιτικό πρόσωπο με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επειδή διατύπωσε δημόσια και με παρρησία τη γνώμη της – όπως και εκατοντάδες άλλοι και άλλες συνάδελφοι – εναντίον της ίδρυσης του εν λόγω αστυνομικού σώματος. Οι κακόβουλοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί εναντίον της συναδέλφου μας συνοδεύτηκαν από προσβλητικές αναφορές στην ακαδημαϊκή διδασκαλία και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους και από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το Πάντειο Πανεπιστήμιο συνολικά.

Η επίθεση αυτή προσβάλλει ευθέως τις θεμελιώδεις ακαδημαϊκές ελευθερίες και αξίες που συγκροτούν το δημόσιο Πανεπιστήμιο: την ελευθερία της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, την ελευθερία έκφρασης της γνώμης, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και το δημοκρατικό διάλογο, δηλαδή ό,τι ακριβώς οι κοινωνικές επιστήμες, το Πανεπιστήμιό μας, το Τμήμα μας και η ίδια η συνάδελφός μας υπερασπίζονται και καλλιεργούν.

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μαζί με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας και ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα, θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι/ες στην υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών του Πανεπιστημίου και των κοινωνικών επιστημών από όποιες επιβουλές.

 

 

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Βιβλιοθήκη

ergastirio logo

ergastirio logo

panteion banner

panteion banner

erasmus banner

erasmus banner

erasmus banner

panteion banner

eakapp

eakapp

diaugeia

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 920 1047,  +30 210 920 1048
  santhrop'@'panteion.gr
  Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα