Κανονισμός διδακτορικών σπουδών

 

 

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ

 

ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

 logo

  

ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Το διδακτορικό δίπλωμα είναι ο καταληκτικός, δηλαδή, ο ανώτατος ακαδημαϊκός τίτλος. Σε αντίθεση με το πτυχίο που βεβαιώνει την κατοχή ενός σώματος  επιστημονικών γνώσεων, το διδακτορικό δίπλωμα βεβαιώνει ότι ο κάτοχός του έχει γίνει δεκτός στην κοινότητα των πανεπιστημιακών «δασκάλων», εκείνων δηλαδή που, εφόσον συντρέχουν και οι άλλες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, μπορούν να διδάξουν σε ένα Πανεπιστήμιο.
 
1. Εγγραφή στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών

1.1 Για να γίνει δεκτή αίτηση εκπόνησης διδακτορικής διατριβής πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

(α) Ο υποψήφιος διδάκτορας (ΥΔ) να είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου που έχει χορηγηθεί από ελληνικό ή ξένο ομοταγές Πανεπιστήμιο. Τίτλοι  σπουδών αλλοδαπών Πανεπιστημίων πρέπει να έχουν αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) ως ισότιμοι προς τους Ελληνικούς.

(β) Το προτεινόμενο θέμα της διατριβής να εντάσσεται στον ευρύτερο επιστημονικό χώρο που καλύπτει το Τμήμα, να ανταποκρίνεται στους γενικότερους ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς στόχους που προωθεί το Τμήμα.

(γ) Ο υποψήφιος να γνωρίζει επαρκώς μία τουλάχιστον από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες, η οποία να πιστοποιείται με επίσημο τίτλο. Proficiency του Πανεπιστημίου Cambridge ή TOEFL (από 240+ computer based ή  580 paper based internet based) ή IELTS (από 7,5+) για την Αγγλική γλώσσα,  Delf 5,6 για τη Γαλλική γλώσσα και Kleines  για  τη Γερμανική γλώσσα, ώστε ο υποψήφιος να μπορεί άνετα να συμβουλεύεται την ξένη βιβλιογραφία σχετικά με  το θέμα της έρευνάς του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Βιβλιοθήκη

ergastirio logo

panteion banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

eakapp

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 920 1047,  +30 210 920 1048
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα