Οδηγός Σπουδών ΠΜΣ

 

 

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ)
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ»

 logo

 

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
2016-18

 

 

 

Ι) ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας έχει ως αντικείμενο τη μελέτη των σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων και πολιτισμικών διαδικασιών από την σκοπιά της Ανθρωπολογίας.

Το ΠΜΣ «Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» ιδρύθηκε με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο 262/1.3.2006 ΦΕΚ, Τεύχος Β΄, και λειτούργησε για πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007. Το ΠΜΣ «Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» 2014-16 ιδρύθηκε με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο 1956/18.7.2014 ΦΕΚ, Τεύχος Β΄.

Σύμφωνα με την ανωτέρω υπουργική απόφαση έγκρισης του ΠΜΣ ορίζονται τα παρακάτω:

Αντικείμενο-Σκοπός

Το ΠΜΣ του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας έχει ως αντικείμενο τη μελέτη των σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων και πολιτισμικών διαδικασιών από την σκοπιά της Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας. Σκοπός του Προγράμματος είναι η προαγωγή της έρευνας στον ευρύτερο χώρο των Κοινωνικών Επιστημών μέσα από την εμβάθυνση στις αναλυτικές έννοιες και τα μεθοδολογικά εργαλεία της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και συνακόλουθα η δημιουργία εξειδικευμένων ανθρωπολόγων, επιστημόνων και ερευνητών/τριών, οι οποίοι/ες να είναι σε θέση...

        

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Βιβλιοθήκη

ergastirio logo

panteion banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

eakapp

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 920 1047,  +30 210 920 1048
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα